Nu börjar vi.

Har funderat ett tag på att starta en bokblogg. Mest för att dokumentera vad jag läst, för min egen del. Idag skriver jag bara små notiser i min läs-bok, och med en blogg blir det kanske lite mer "kniven på strupen" så att det faktiskt händer.

När det gäller val av litteratur är jag ganska öppen. Vissa saker läser jag inte gärna, andra om det är riktigt bra. Läser deckare främst på sommaren. Finns undantag, men då ska det vara en riktigt bra deckare, något jag gått och suktat efter. T.ex. Theorins "Nattfåk" som ligger på nattduksbordet och väntar på att bli läst!

Just för tillfället läser jag "Nattens barn (Juliane och jag)" av Inger Edelfeldt. Har ramlat på hennes namn flera gånger senaste tiden. Pålitlig kompis som tipsat, bokhora.se skriver en del om henne m.m. därför besökte jag närmsta Stadsmissionen och köpte vad de hade inne av Edelfeldtskan. Det blev fyra titlar, och "Nattens barn..." blev först ut. En ungdomsroman, vilket märks, men nog en exeptionellt bra ungdomsroman. Önskar att jag läst den när jag var lite mer i rätt ålder. Även om jag tror att vuxna faktiskt kan ta till sig en bra ungdomsroman så får man garanterat en bättre läsupplevelse om man är mer på rätt nivå.