Dolly flyttar till ny adress!

Jag har testat wordpress med en annan blogg, och kommit fram till att jag gillar dem bättre. Så nu flyttar jag till:

http://lasandefaret.wordpress.com

Följ gärna med mig dit!

Likheter i litteraturen; Mio och Harry

Just nu läser jag en kurs i Barn-&Ungdomslitteratur, och Mio, min Mio ingår som kurslitteratur. Jag minns att jag sett en uppsättning av boken som pjäs när jag gick på mellanstadiet, men jag har inte läst boken tidigare. Hade väl lite koll på handlingen sen tidigare, men inte mycket.

Det kanske inte är någon nyhet att det finns likheter mellan Mio och Harry Potter, men jag har inte upptäckt dem förens nu.

Mio och Harry uppfostras båda av en tant och farbror som inte är så nöjda med situationen. Båda barnen känner sig oälskade och inte heller de nöjda med tillvaron. De hör båda hemma i en helt annan värld, en värld utanför den verkliga. De förs dit utan att veta vad som händer. Båda barnen lever under ett kall de inte vet om, men som alla i den "nya" världen vet. Alla runt omkring dem vet mer om dem än vad de själva vet om sig själva. Harry ska strida mot Voldemort, och Mio mot Riddar Kato; båda lyckas. Finns det fler likheter som jag missat?

Läsningen består av kurslitteratur

För tillfället består läsningen mest av kurslitteratur. Som tur är så är kurslitteraturen inte mossiga avhandlingar, utan mest barn- och ungdomslitteratur!

Den här veckan har jag avverkat:
Nattbarn av Inger Edelfeldt
Lappricka Pappricka av Lennart Hellsing
Vem ska trösta knyttet av Tove Jansson
Hur gick det sen? av Tove Jansson

Och just nu pågår läsning av Trollkarlens hatt även den av Tove Jansson. Ingen av dessa har jag något minne av att jag läst/fått uppläst som barn. Men berättelserna om Mumintrollen känner jag till från TV.

Skriver hemtenta veckan som kommer. En kortare text av Astrid Lindgren är det som ska analyseras.

Jag har läst lite egenvald skönlitteratur också, som jag ska försöka skriva om någon dag. Bokklubben har precis läst En liten hattaffär på hörnet och nästa bok som ska påbörjas nu är Kalla det va fan du vill. Sen ska jag välja bok igen...

Mitt paket har kommit!

Jag har varit lite för upptagen med plugg och jobb den gågna veckan, men mitt paket kom i måndags!

Ett paket rosa till innehållet; gelehallon och en väldigt rosa bok Inte någon snäll flicka av Susan Elizabeth Phillips. Har inte hört talas om varken bok eller författare. Länge sen jag läste chicklitt, förmodligen ingen bok jag skulle valt själv - men det är ju det som är spännande med "Pocket&Prassel" :)

Just ja, jag fick ledtrådar till vad nästa paket kommer innehålla! Har inte hunnit forska något i det, än.

Tack för paketet, hemliga bokvännen!!